Meget mindre madspild

Tag del i kampen mod madspild

I kampen siden 2008

I REMA 1000 tænker vi 'meget mindre madspild' ind i alle led, så vi sammen smider mindst muligt ud. Det betyder blandt andet:

  • Ingen flerstykspriser
  • Køb kun det, du har brug for
  • Datovarer til nedsat pris
  • Vej selv grønt
  • Mindre størrelser, fx på brødpakker

Madspild ligger under FN's verdensmål nr. 12, Ansvarlig forbrug og produktion, og i REMA 1000 arbejder vi ikke alene i kampen. Sammen med organisationen Stop Spild Af Mad, Stop Spild Lokalt, Projekt Hjemløs og flere andre organisationer arbejder vi hver dag mod målet om Meget mindre madspild.

Madspild er dyrt for både dig og samfundet. Derfor igangsætter REMA 1000 løbende nye initiativer og forandringer. 

Tag del i kampen mod madspild og skån både miljøet og tegnebogen.

Se her, hvor meget vi kan spare sammen.

Facts om madspild

HVERT ÅR SMIDER EN GENNEMSNITLIG HUSSTAND 25 KG BRØD I SKRALDESPANDEN
Derfor har vi lanceret et brødsortiment i mindre pakker.
247.000 TONS MAD BLEV SMIDT UD I 2017
Vi køber for meget. Hvert år bliver der i de danske husholdninger smidt ca. 260.000 TONS mad ud. Derfor er vi stoppet med flerstykstilbud i REMA 1000.
EN TREDJEDEL AF ALLE FØDEVARER PÅ VERDENSPLAN GÅR TIL SPILDE
Det svarer til, at hver gang du køber tre poser med mad, så lader du den ene stå på parkeringspladsen i stedet for at tage den med hjem
DATO-TILBUD I REMA 1000
Når vi smider 500g oksekød ud, koster det miljøet et spild på 7.500 l. vand. Derfor nedsætter vi stærkt prisen på varer, der er tæt på at udløbe.
I 2019 SØRGEDE VI FOR, AT 404.738 KG ÆBLER IKKE GIK TIL SPILDE
I stedet endte de som lækker æblemost via projektet Ævlerov, hvor overskudsæbler fra fynske haver bliver til æblemost, som forhandles i alle vores butikker.
PÅLÆG I 2 LAG
I 2017 introducerede vi en ny 2-lags emballage på flere af vores mest populære pålægsprodukter for at øge holdbarheden på dem og dermed nedsætte madspildet i butikkerne og hos forbrugerne. Flere og flere emballager er siden da også opdateret til denne type.
SKÆVE GRØNTSAGER I REMA 1000
Der går hvert år ca. 33.000 TONS grøntsager til spilde i det danske landbrug. Dette skyldes bl.a., at grøntsagerne har skæve eller grimme former, men intet fejler. Det, synes vi, er synd. Derfor sælger vi nu disse grøntsager i udvalgte butikker landet over.
REMA 1000 ÆNDRER MADSPILD TIL JULEOVERSKUD
Hver jul ender vores butikker med alt for meget julemad, som skal smides ud. Derfor arbejder REMA 1000 sammen med Stop Spild Af Mad og Dansk Folkehjælp om at donere overskudsvarer til udsatte familier.

MADSPILDS-TESTEN

Er du mester i at undgå madspild, eller kan du bruge et råd eller to? Test dig selv, få ny inspiration og vær med i konkurrencen om et gavekort til REMA 1000.

Start quizzen