Asiatisk nudelsuppe med andebryst
4 personer
Ingredienser
2 stk | andebryst |
250 g | nudler |
150 g | edamamebønner |
200 g | brune champignon |
3 fed | hvidløg |
1.5 dl | vand |
2 terninger | hønsebouillon |
0.5 dl | soya |
1 stk | lime |
0.25 stk | spidskål |
sesam- eller olivenolie |
Tilberedning
- 1
Rids fedtet på andebrysterne og krydr med salt og peber. Læg nu andebrysterne med skindsiden nedad på en kold pande og steg dem ved middelvarme i ca. 10 min. Vend andebrysterne og steg dem færdig i 5-10 min. efter smag og behag.
- 2
Imens andebrysterne steger: Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og tilsæt edamamebønnerne lige inden du hælder vandet fra nudlerne. Så sparer du på energien. Kom det hele i en si, lad det dryppe af og vend det evt. med lidt sesam- eller olivenolie, så nudlerne ikke klistrer sammen.
- 3
Rens og skyl champignonerne og skær dem i kvarte. Pil skrællen af hvidløgene og hak dem fint.
- 4
Varm en dyb pande eller en gryde op med sesam- eller olivenolie og steg champignonerne til de er gyldne. Tilsæt hvidløgene og lad dem stege med i et par minutter. Tilsæt vand, smuldret bouillon og soya og bring det hele i kog. Smag suppen til med ekstra soya og limesaft.
- 5
Skyl og snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern, men pas på fingrene!
- 6
Fordel nudler, edamamebønner og spidskål i skåle eller dybe tallerkener. Top med suppen og skiver af sprødstegt andebryst. Top evt. med friske koriander, hvis du har det på lager. Velbekomme!
