Asiatisk nudelsuppe med andebryst

4 personer

Ingredienser

2 stkandebryst
250 gnudler
150 gedamamebønner
200 gbrune champignon
3 fedhvidløg
1.5 dlvand
2 terningerhønsebouillon
0.5 dlsoya
1 stklime
0.25 stkspidskål
sesam- eller olivenolie

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 40: Andebryst
  • 1

    Rids fedtet på andebrysterne og krydr med salt og peber. Læg nu andebrysterne med skindsiden nedad på en kold pande og steg dem ved middelvarme i ca. 10 min. Vend andebrysterne og steg dem færdig i 5-10 min. efter smag og behag.

  • 2

    Imens andebrysterne steger: Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og tilsæt edamamebønnerne lige inden du hælder vandet fra nudlerne. Så sparer du på energien. Kom det hele i en si, lad det dryppe af og vend det evt. med lidt sesam- eller olivenolie, så nudlerne ikke klistrer sammen.

  • 3

    Rens og skyl champignonerne og skær dem i kvarte. Pil skrællen af hvidløgene og hak dem fint.

  • 4

    Varm en dyb pande eller en gryde op med sesam- eller olivenolie og steg champignonerne til de er gyldne. Tilsæt hvidløgene og lad dem stege med i et par minutter. Tilsæt vand, smuldret bouillon og soya og bring det hele i kog. Smag suppen til med ekstra soya og limesaft.

  • 5

    Skyl og snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern, men pas på fingrene!

  • 6

    Fordel nudler, edamamebønner og spidskål i skåle eller dybe tallerkener. Top med suppen og skiver af sprødstegt andebryst. Top evt. med friske koriander, hvis du har det på lager. Velbekomme!

For ekstra smag: Top med sød chilisauce.
Asiatisk nudelsuppe med andebryst