Selina Juul
Stifter af bevægelsen Stop Spild Af Mad. Danmarks største bevægelse mod madspild.
Sammenkogte retter og supper er ideelle til komme i bund i køleskabet. Hav en ugentlig dag, hvor du laver en af dine bedste tøm køleskabet-retter.
Vi køber for meget, når vi er sultne. Køb ind efter et måltid eller spis et æble, inden du køber ind. Så fylder du kun kurven med det, du har brug for.
Hav et godt lager af konserves, krydderier og tørvarer. Bønner, færdigsovse eller flåede tomater er ideelle værktøjer til at lave rester om til nye retter.
Det kan være svært at finde tiden til en madplan, men der er meget madspild at spare. Fx kan du sørge for, at store grøntsager bliver brugt over flere dage.
Husk, at du kan fryse grøntsager. Næringsværdien bevares og hvis du skærer ud i stykker, er de lette at komme direkte i resteretter.
Det, du ser først, bruger du først. Sørg derfor for at sætte varer, der er ved at løbe ud, forrest i dit køleskab. Det er lige så enkelt, som det er effektivt.
Lev dine grøntsager op med koldt vand. Tre timer i koldt vand i køleskabet kan gøre en slatten gulerod klar til kamp igen.
Hvis der er tilbud på to, og du alligevel smider halvdelen ud – hvor meget har du så sparet? Køb det, du spiser. Ikke det, der er tilbud på.
Med plasticbøtter og fryseposer på lager, er det nemmere at gemme rester. Mange retter er alligevel bedst dagen derpå.
Din mormor havde ret. Syltning er en god måde at give grøntsagerne ekstra liv. Lær at lave en sød og sur syltelage, og kom i gang med krukkerne.
Vi har spurgt vores kunder til deres bedste madspildstips, og det er der kommet en masse rigtig gode råd ud af. Alle råd og tips er samlet til dig til inspiration i hverdagen.
Vi er sammen i kampen mod madspild - tak fordi du er med!