10 TIPS TIL MINDRE MADSPILD

#1 HAV EN RESTDAG
Sammenkogte retter og supper er ideelle til komme i bund i køleskabet. Hav en ugentlig dag, hvor du laver en af dine bedste tøm køleskabet-retter.
#2 KØB IKKE IND PÅ TOM MAVE
Vi køber for meget, når vi er sultne. Køb ind efter et måltid eller spis et æble, inden du køber ind. Så fylder du kun kurven med det, du har brug for.
#3 OPBYG BASISLAGER
Hav et godt lager af konserves, krydderier og tørvarer. Bønner, færdigsovse eller flåede tomater er ideelle værktøjer til at lave rester om til nye retter.
#4 LAV EN MADPLAN
Det kan være svært at finde tiden til en madplan, men der er meget madspild at spare. Fx kan du sørge for, at store grøntsager bliver brugt over flere dage.
#5 FRYS GRØNT
Husk, at du kan fryse grøntsager. Næringsværdien bevares og hvis du skærer ud i stykker, er de lette at komme direkte i resteretter.
#6 INDRET DIT KØLESKAB
Det, du ser først, bruger du først. Sørg derfor for at sætte varer, der er ved at løbe ud, forrest i dit køleskab. Det er lige så enkelt, som det er effektivt.
#7 GENOPLIV GRØNTSAGERNE
Lev dine grøntsager op med koldt vand. Tre timer i koldt vand i køleskabet kan gøre en slatten gulerod klar til kamp igen.
#8 UNDGÅ FLERSTYKSFÆLDEN
Hvis der er tilbud på to, og du alligevel smider halvdelen ud – hvor meget har du så sparet? Køb det, du spiser. Ikke det, der er tilbud på.
#9 HAV GODE BØTTER OG POSER
Med plasticbøtter og fryseposer på lager, er det nemmere at gemme rester. Mange retter er alligevel bedst dagen derpå.
#10 LÆR AT SYLTE
Din mormor havde ret. Syltning er en god måde at give grøntsagerne ekstra liv. Lær at lave en sød og sur syltelage, og kom i gang med krukkerne.

KUNDERNES MADSPILDSTIPS

Vi har spurgt vores kunder til deres bedste madspildstips, og det er der kommet en masse rigtig gode råd ud af. Alle råd og tips er samlet til dig til inspiration i hverdagen.

Vi er sammen i kampen mod madspild - tak fordi du er med!

UNDGÅ MADSPILD OG SPAR PENGE

Sammen med Stop Spild Af Mad har vi fokus på mindre madspild. Når vi undgår at smide ud, og dermed undgår at skulle købe ny mad, så sparer vi penge. Her er en række videoer, som hjælper dig med at bruge det, du har, og at forlænge levetiden på fx dine grøntsager.

Videoerne øverst på siden her er med Yvonne Gottfredsen, som er ambassadør for Stop Spild Af Mad, uddannet kostrådgiver og sundhedscoah.

Se med, når Yvonne tryller grøntsagsresterne til en lækker frokost og meget mere.

Få grøntsagerne til at holde længere - Genvind sprødheden
Erstat æg med væsken fra kikærter - Kikærtekage
Undgå at smide ud - Sylt og spar
Brug hele råvaren - pesto